Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza / Strona: 113

Aktualności

17 Wrz

Konkurs fotograficzny The Joy of Erasmus

Dział Współpracy Międzynarodowej zaprasza do udziału w konkursie fotograficznym The Joy of Erasmus.
17 Wrz

Student informatyki twórcą wirtualnej mapy Rzeszowa

Karol Żelazko, student informatyki na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki tworzy wirtualną mapę Rzeszowa.
 
16 Wrz

Spotkania z przedsiębiorcami na WMT

Na Wydziale Mechaniczno-Technologicznym w Stalowej Woli odbyły się spotkania z przedsiębiorcami zainteresowanymi współpracą w zakresie B+R z Politechnika Rzeszowską.
15 Wrz

Umowa z EUROCONTROL

Politechnika Rzeszowska podpisała umowę licencyjną z międzyrządową organizacją ds. zapewnienia bezpieczeństwa żeglugi powietrznej w Europie EUROCONTROL.
 
14 Wrz

Zmarł Profesor Mieczysław Kucharski

Profesor Mieczysław Kucharski był związany z naszą uczelnią od 1969 r. Pełnił funkcje prorektora ds. nauki i współpracy z gospodarką narodową PRz oraz przez 19 lat dziekana Wydziału Chemicznego.
11 Wrz

Wideokonferencja nt. budowy gospodarki wodorowej w Ministerstwie Klimatu

W wideokonferencji wzięli udział sygnatariusze "Listu intencyjnego o ustanowieniu partnerstwa na rzecz budowy gospodarki wodorowej i zawarcia sektorowego porozumienia wodorowego".
 
10 Wrz

Sukces studentów informatyki

Studenci kierunku informatyka (Wydział Elektrotechniki i Informatyki) zajęli drugie miejsce w konkursie Hackathon "Ustawka 2020".
09 Wrz

Srebrny medal dla naszych żeglarzy

Sukcesem zakończyły się zmagania reprezentantów Politechniki Rzeszowskiej podczas Akademickich Mistrzostw Polski w Żeglarstwie, które odbyły się w ubiegłym tygodniu w Wilkasach na jeziorze Niegocin.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję